مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی با بیان اینکه یکی از سهل الوصول و مهمترین روشهای جذب گردشگر، برگزاری رویدادهای فرهنگی و جشنوارههاست،افزود: آذربایجان غربی با داشتن ۶ اثر ثبت جهانی و ۱۸۵۲ اثر ثبت ملی، از استانهای برخوردار کشور از نظر میراث هویتی و فرهنگی محسوب میشود و لازم است بیش از پیش در معرفی این ظرفیتهای خدادادی تلاش کنیم.
مرتض صفری در آیین افتتاح چهارمین جشنواره و نمایشگاه بین المللی غذاهای سنتی و محلی استان ادامه داد: طی دو ماه گذشته، جشنوارههای متعددی از جمله جشنواره بادام نقده، جشنواره انگور ارومیه، جشنواره موسیقی شمس و مولانا، جشنواره انگور سیاه سردشت، جشنواره میزاباد و جشنواره گیلاس اشنویه برگزار شده است. در صورتی که این رویدادها در سطح ملی معرفی و شناسانده شوند، میتوانند گردشگران بسیاری را به استان جذب کرده و موجب رونق اقتصادی منطقه شوند.
وی تصریح کرد: در کنار توسعه زیرساختها، توجه به نشاط اجتماعی نیز ضروری است و آذربایجان غربی یکی از استانهای فعال کشور در برگزاری رویدادهای فرهنگی و ورزشی به شمار میآید.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ پروژه گردشگری با مشارکت بخش خصوصی و با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در حال اجراست، اظهار کرد: از سوی دیگر، دولت نیز با تمرکز بر توسعه زیرساختها و مرمت آثار تاریخی، گامهای موثری در مسیر احیای میراث فرهنگی استان برداشته است که با ادامه این روند، میتوان به شکوفایی گردشگری آذربایجان غربی در دو سال آینده امیدوار بود.
غذاهای سنتی آذربایجان غربی روایتگر تاریخ و فرهنگ مردمند
امام جمعه اهل سنت ارومیه نیز در افتتاحیه جشنواره بینالمللی غذاهای سنتی ومحلی آذربایجان غربی با اشاره به تنوع فرهنگی استان گفت: آذربایجان غربی، شهر رنگینکمان اقوام و ادیان است و امروز آمدهایم تا نه تنها با طعمها، بلکه با روح این سرزمین کهن آشنا شویم.
ماموستا کلشینژاد با بیان اینکه در این جشنواره، غذاهای سنتی استان تنها تامینکننده خوراک نیستند، بلکه یک گنجینه فرهنگی و تاریخیاند، افزود: هر غذا داستانی را روایت میکند؛ داستان شهادت مردمان مرزهای این سرزمین، داستان حوصله و ذوق زنان روستایی کنار اجاق و تنور، داستان مهماننوازی که در خون مردم این خطه جاری است و داستان فصلها که بر سفرههای مردم نقش میبندد.
وی به ویژگیهای منحصر به فرد غذاهای سنتی آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: استفاده استادانه از سبزیجات معطر محلی، هنر خمیرگیری، تهیه انواع نانهای محلی مانند لواش و زاج و همچنین خمیرهای نازک برای کوفتهها و غذاهای دیگر، از مهارتهای حیرتانگیز زنان و هنرمندان این خطه است.
کلشینژاد، غذاهای سنتی آذربایجان غربی، را میراث ناملموس و ماندگار این استان دانست وافزود: غذاهای محلی استان ترکیبی از مواد اولیه ساده نیستند، بلکه حکایتگر زندگی، تاریخ و عشق مردم این سرزمین است.
این نمایشگاه و جشنواره ها همه روزه از ۲۸ مهر تا دوم آبان از ساعت ۱۶ تا ۲۲ پذیرای علاقهمندان خواهد بود.


نباید از ظرفیت معادن و صنایع معدنی استان غفلت شود
ماجرای جذب آتشنشانان زن در ارومیه چه بود؟
سارق طلاجات زنان در بوکان دستگیر شد
استفاده از فناوریهای پیشرفته صنعت فضایی برای احیای دریاچه ارومیه
جزئیات ضرب و شتم دانش آموز در یکی از مدارس غیر دولتی ارومیه
برگزاری جشنواره «ایراندخت» با هدف ترویج پوشاک ایرانی- اسلامی
توزیع ۱۸ هزارمیلیارد ریال عوارض ارزش افزوده در آذربایجان غربی
فرونشست زمین در آذربایجان غربی؛ دشتهای سلماس و کهریز در معرض خطر
دلجویی از دانش آموز بوکانی توسط امام جمعه و فرماندار
آغاز پویش«به حرمت فاطمه (س) می بخشم» در آذربایجان غربی
