ARAZKHABAR.IR

معضل ساخت‌ و‌ سازهای غیر مجاز گریبانگیر اراضی کشاورزی استان


معضل ساخت‌ و‌ سازهای غیر مجاز گریبانگیر اراضی کشاورزی استان افزایش ساخت‌ و‌ سازهای غیر مجاز در اراضی کشاورزی خارج از محدوده شهر از معضلاتی بوده که در چند سال گذشته با آن مواجه بوده و به نظر می رسد مقابله با این موضوع جز با عزم همگانی میسر نشود.

به گزارش آرازخبر، تغییر کاربری اراضی کشاورزی علاوه بر اینکه چهره طبیعت بکر روستاها را مخدوش می کند موجب بر هم خوردن بافت جغرافیای طبیعی روستاها و تخریب اراضی حاصلخیز کشاورزی می‌شود و معضلات متعددی را نیز به همراه دارد.

در ماه‌های گذشته دستگاه قضایی استان در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی بارها به متخلفان هشدار داده و در هفته های گذشته شاهد برخورد جدی مسئولان با این نوع ساخت‌و‌سازها در ارومیه بودیم و دستگاه قضایی در این راستا با هیچ‌کس تعارف ندارد و با قاطعیت برای اجرای احکام قضائی و قانونی اقدام می کند.

*تهیه نقشه کاداستر 400 هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی

رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: طی چهارسال گذشته برای 400 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان نقشه کاداستر از محل اعتبارات امور اراضی تهیه شده است.

رسول جلیلی اظهار داشت: اعتبار اجرای این طرح از محل ستاد احیای دریاچه ارومیه به میزان 250 میلیارد ریال پرداخت شده که البته از سال جاری این اعتبار به صفر رسیده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: برای اجرای طرح کاداستر زمین های کشاورزی باقی مانده در استان 300 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تصریح کرد: یکی از طرح های مهم جهادکشاورزی استان رفع تداخلات اراضی کشاورزی و ملی در کمیسیون استانی رفع تداخل است که در این کمیسیون از تداخل اراضی کشاورزی با اراضی ملی جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: در 270 هزارو 246 هکتار از اراضی کشاورزی و ملی آذربایجان غربی که تداخل وجود داشته ، توانسته ایم با رفع تداخل 27 هزار و 919 هکتار از اراضی کشاورزی ،  94 هزار و 400 هکتار از اراضی کشاورزی را تثبیت کنیم.

رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: 830 هزار هکتار زمین کشاورزی اعم از دیمی و آبی و 170 هزار هکتار زمین دارای قابلیت کشت در استان وجود دارد که در صورت تامین آب جزء زمین های کشاورزی به شمار می رود.

*قلع و قمع 139 مورد ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی آذربایجان غربی

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : در طی 6 ماهه نخست سال جاری ، 139 مورد ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی استان قلع و قمع شد.

مهدی سرخوش با اشاره به اهمیت حفاظت از اراضی کشاورزی اظهار داشت: در راستاى مواد ٣ و ١٠ قانون حفظ كاربرى اراضى زراعى و باغی تعداد ٣٤ مورد از مستحدثات غير مجاز برابر احكام قطعى صادره از مراجع قضايى قلع و قمع و 105 مورد از تغيير كاربريهاى غير مجاز در قالب تفكيك، ديواركشى و احداث بنا با دستور دادستانى قلع و قمع گرديده است.

وی ادامه داد: در طی 6 ماهه نخست سال جاری یک هزار و 83 مورد تغییر کاربری غیر مجاز در سطح استان به مساحت 19 هکتار و 176 متر مربع شناسایی شده است که برای 482 مورد اخطار توقف عملیات اجرایی صادر شده است و این روند به صورت مستمر همچنان ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در راستای امر خطیر ترویج، آموزش و اطلاع رسانی در خصوص بهره برداری و حفاظت از اراضی کشاورزی، دوره آموزشی ترویجی برای بهره برداران، تشکلها و دهیاران به تعداد یک هزار و سه نفرروز و دوره آموزشی ویژه کارکنان به تعداد 639 نفر ساعت در سطح استان برگزار شده است.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تصریح کرد: در طرح کاداستر اراضی کشاورزی که نقش مهمی در تسریع ثبت و صدور اسناد املاک دارد، مجموعه عملیات فنی ، مهندسی ، ممیزی ، ثبتی و حقوقی که محدوده و موقعیت املاک را مشخص نموده و ارتباط جغرافیایی آنها را با یکدیگر نشان می دهد، انجام می گیرد و این اطلاعات به منظور تثبیت مالکیت و تسهیل در حل و فصل دعاوی ملکی و سایر موارد مربوط به املاک اجرا می شود.

سرخوش اضافه کرد : در این راستا در 6 ماهه نخست سال جاری ، حد نگاری اراضی کشاورزی به منظور استخراج و تولید اطلاعات سوابق اجرایی و تولید لایه های اجرای قوانین و مقررات امور اراضی به مساحت 77 هکتار و 700 متر مربع و تهیه نقشه و گویا سازی همراه با اطلاعات توصیفی  نیز در سطح 3 هزار و 560 متر مربع انجام شده است .

وی در خصوص واگذاری اراضی به طرحهای کشاورزی و غیر کشاورزی نیز اظهار کرد: 13هکتار زمین برای اجرای 10 مورد طرح غیر کشاورزی و 4817 متر مربع زمین نیز برای اجرای 9 مورد طرح کشاورزی و وابسته به بخش کشاورزی به متقاضیان واگذار شده است.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در این بازه زمانی تداخلات 6 هزار و 144هکتار از اراضی کشاورزی به منظور حل مشکل مالکیتی کشاورزان ، در کمیسیون رفع تداخل استانی برطرف شده است.

این مسئول یادآور شد: بر اساس قانون، هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی،در قالب تفکیک  ، احداث بنا و دیوارکشی در مزارع و باغ ها بدون اخذ مجوز جهاد کشاورزی ممنوع است و علاوه بر قلع و قمع بناهای ساخته شده، طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.

سرخوش تاکید کرد: بدون شک مشارکت و نظارت عمومی مردم شریف استان، بهترین و موثرترین راه برای حفاظت از اراضی کشاورزی است که  همچون سرمایه گرانبهایی در دست ماست. شهروندان می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی مراتب را از طریق تماس با سامانه ارتباط مردمی حفاظت اراضی کشاورزی (تلفن131) و یا مراجعه به فرماندهی یگان حفاظت از اراضی کشاورزی واقع در مدیریت امور اراضی استان  یا مدیریت های امور اراضی در جهاد کشاورزی شهرستانها اطلاع دهند.

گفتنی است نخستین گام برای مبارزه با زمین‌خواری اجرای کاداستر است؛ تهیه و اجرای کاداستر امکان سودجویی از اراضی ملی را به حداقل می‌رساند.

کاداستر نقشه‌هایی بر اساس موقعیت جغرافیایی، جهانی و دقیق است و از بروز اختلافات تا حد زیادی جلوگیری می‌کند همچنین امکان سودجویی و سوء استفاده از اسنادی که ابهام دارند را به حداقل می‌رساند.



تاریخ: 1398/08/21 01:16 ب.ظ | دفعات بازدید: 8063 | چاپ