ARAZKHABAR.IR

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ وقف در جامعه


ضرورت نهادینه شدن فرهنگ وقف در جامعه ضرورت دارد برای ترویج موضوع وقف و نهادینه‌سازی آن در جامعه تلاش و جایگاه وقف در اسلام به جامعه معرفی شود و اطلاعات مردم در این راستا را بیش از گذشته بالا برده شود.

به گزارش آرازخبر، امام جمعه ارومیه، حجت‌الاسلام سیدمهدی قریشی در همایش یاوران وقف بر سنت حسنه وقف در جامعه تاکید کرد و گفت: انسان به مقام نیکی نمی‌رسد مگر اینکه از اموال خود نیکی کند.

وی اضافه کرد: وقف صدقه جاریه بوده و انسان پس از مرگ می‌تواند از علمی که به ارث گذاشته بهره‌مند شود یا از فرزند صالح یا بنای مسجد خود منفعت ببرد.

*آذربایجان‌غربی جزو 5 استان برتر کشور در اخذ سند مالکیت موقوفات

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام ناصر جوانبخت نیز در این همایش با اشاره به اینکه این استان جزو پنج استان برتر در اخذ سند مالکیت موقوفات است گفت: 83 درصد موقوفات آذربایجان‌غربی سنددار هستند.

 وی با یادآوری اینکه پیامبر اسلام (ص) بزرگترین واقف جهان اسلام بوده است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس، سازمان اوقاف برای آشنایی اقشار مختلف مردم با سنت حسنه وقف، هفته‌ای را به نام هفته وقف نامگذاری کرده است.

وی اضافه کرد: حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) ده‌ها هزار درهم و دینار و نیز باغات و نهرهای فراوانی را وقف کرده و امروز شاهد رشد و گسترش این سنت حسنه وقف هستیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه هم‌اکنون بیش از یک میلیون و 250 هزار رقبه در کل کشور به ثبت رسیده است افزود: همچنین 195 هزار موقوفه نیز در انواع و اقسام مختلف زمینه‌ها ثبت شده است.

وی با تاکید بر اینکه سنت حسنه وقف برای گره‌گشایی از مشکلات مردم در کنار موسسات خیریه، اقدام می‌کند اضافه کرد: به تعبیر امام خمینی (ره)، وقف یک نهاد دینی و خدماتی شناسایی شده در انواع و اقسام زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

حجت‌الاسلام جوانبخت در ادامه با اشاره به اینکه 90 هزار مسجد کل کشور از موقوفات هستند افزود: علاوه بر آن، 25 درصد مراکز درمانی کل کشور و نیز نیروگاه اتمی نطنز و فرودگاه اصفهان جزو موقوفات هستند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین عرصه نیت واقفان خیراندیش مذهبی و عزاداری حضرت سیدالشهدا (ع) است تصریح کرد: از بابت این موقوفات، شاهد بسط و گسترش اهداف حسینی هستیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی در ادامه بیان کرد: تاکنون  38 هزار رقبه و 6 هزار و 600 موقوفه خرد و کلان در آذربایجان‌غربی به ثبت رسیده است.

جوانبخت با اشاره به اینکه در طول چهار سال گذشته 47 میلیارد تومان از موقوفات متصرفی و غیرمتصرفی استان و نیز در مجموع 57 میلیارد تومان از محل بقاع متبرکه، امامزادگان و موقوفات درآمدزایی شده است افزود: تاکنون 53 میلیارد تومان از این درآمدها صرف هزینه‌هایی همچون بهداشت و درمان، مخارج طلاب و ساخت و ساز مسجد و حسینیه شده است.

وی با اشاره به اخذ سند مالکیت موقوفات برای احقاق حقوق آنها تصریح کرد: خوشبختانه هم‌اکنون آذربایجان‌غربی جزو پنج استان برتر در اخذ موقوفات بوده تا جایی که 83 درصد  موقوفات دارای سند مالکیت هستند.

*تجلیل از یاوران وقف در چایپاره

حجت الاسلام رستملو در همایش یاوران وقف که با هدف ترویج این سنت حسنه و فرهنگ خیرخواهانه در شهرستان چایپاره برگزار شد، با بیان اینکه با وقف زندگی دنیوی و اخروی بیمه می‌شود، اظهار داشت: سه قشر پرونده اعمال شان بسته نمی‌شود که شامل کسی که فرزند صالحی تربیت کند،کسی که علمی از خود برجای بگذارد که دیگران منتفع شوند و کسی که صدقات و باقیات صالحات داشته باشند و واقفین مصداق آن هستند.

 

 رئیس اداره تحقیق اوقاف آذربایجان غربی با اشاره به اینکه  شفافیت سازی اصل اساسی در هر کاری است، یادآور شد: وقف انواع مختلفی دارد که یک بخش به درآمدزایی می رسد و به نام وقف منفعتی شناخته می شود و یک بخشی هم تربیتی و دینی است مثل مسجد که به نام وقف انتفاع آن را می شناسند.
وی بر ترویج و نهادینه شدن وقف های اجتماعی و مشارکتی در جامعه تاکید کرد و گفت: وقف عاملی است که می تواند تبدیل ثروت کند و به نوعی درآمدزایی ویژه ای را داشته باشد و باید دانست تمامی درآمدهای حاصل از هر نوع وقف منفعتی در همان منطقه هزینه خواهد شد و به جایی دیگر نخواهد رفت.


برچسب ها:

تاریخ: 1398/08/13 10:52 ق.ظ | دفعات بازدید: 686 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot