ARAZKHABAR.IR

بزرگترین باغ گردو غرب آسیا در ‌آذربایجان‌غربی به بهره‌برداری رسید


بزرگترین باغ گردو غرب آسیا در ‌آذربایجان‌غربی به بهره‌برداری رسید آراز خبر- استاندار آذربایجان‌غربی گفت: در شمال استان، ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ گردو با سرمایه گذاری عظیم راه اندازی شده که بزرگترین باغ از نوع خود در منطقه غرب آسیا و دومین باغ بعد از کالیفرنیا در آمریکاست.

به گزارش آرازخبر، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان‌غربی در نشست با حلقه نخبگانی ستاد مردمی سازی دولت در این استان با اشاره به اینکه تغییر الگوی کشت و تولید محصولات کشاورزی کم‌آب‌بر نیاز اساسی همه مناطق کشور به ویژه این استان برای جلوگیری از مشکلات کم آبی است، اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی در این خصوص شروع شده که کشت پسته و گردو در برخی مناطق از جمله آنهاست.

وی افزود: تغییر الگوی کشت به شرطی که برای مردم انتفاع ایجاد شود، بسیار خوب و ارزنده است که در این خصوص، اقدامات خوبی با پشتیبانی دولت صورت گرفته و ادامه دار خواهد بود.

معتمدیان اضافه کرد: در شمال استان، ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ گردو با سرمایه گذاری عظیم راه اندازی شده که بزرگترین باغ از نوع خود در منطقه غرب آسیا و دومین باغ بعد از کالیفرنیا در آمریکاست.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که ارزش افزوده برخی محصولات تولیدی بخش کشاورزی بسیار بیشتر از سیب و برخی اقلام دیگر کشت شده در آذربایجان غربی است به طور مثال، گردوی تولیدی در این باغ ۱۲ برابر بیشتر از سیب ارزش افزوده دارد.

استاندار آذربایجان‌غربی با بیان اینکه اقدامات سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه تا ماه های آینده به اتمام می رسد، اظهار کرد: ما باید برای بهبود وضعیت دریاچه، به سمت اقدامات نرم افزاری نظیر تغییر الگوی کشت برویم چراکه میزان مصرف آب در بخش کشاورزی، بسیار بالا بوده و راندمان پایینی نیز دارد.

معتمدیان تاکید کرد: برخی از اقدامات صورت گرفته در حوزه کشاورزی آذربایجان غربی موجب شده تا مصرف آب به میزان بسیار قابل توجهی افزایش یابد که از جمله آنها می توان به کشت یونجه، سیب و چغندرقند اشاره کرد.

وی گفت: این سه محصول به طور تقریبی بیش از ۵۰ درصد کل مصرف آب حوضه دریاچه ارومیه را به خود اختصاص داده اند که تغییر این موارد، راندمان آب را در حوزه کشاورزی به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

وی در ادامه یکی از راهکارهای توسعه آذربایجان‌غربی را استفاده از توان اساتید دانشگاهی و نخبگان ذکر کرد و افزود: باید اتاق های فکر تخصصی با حضور اساتید دانشگاه، مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط و معاونت های تخصصی استانداری تشکیل شود تا بتوانیم زمینه را برای رفع موانع و حل مشکلات فراهم کنیم.

استاندار آذربایجان‌غربی وجود افراد دغدغه مند در حوزه دانشگاه را نعمتی برای استان برشمرد و اضافه کرد: هرکس به فکر توسعه شهر و استان است، باید از ظرفیت او در بخش های مختلف استفاده کرد.

معتمدیان یکی از مهمترین اقدامات صورت گرفته برای توسعه آذربایجان‌غربی را سفرهای شهرستانی عنوان کرد و ادامه داد: در این سفرها، یک هزار و ۷۷۶ مساله مختص شهرستان های مختلف با دریافت مطالبات مردمی و بازدیدهای میدانی، احصا و برای رفع آن در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، طرح ریزی شده که این برنامه ها در حال اجرا هستند.

وی از جمله مهمترین اقدامات دولت سیزدهم را اقدام عملی در حوزه تمرکززدایی دانست و اظهار کرد: این تمرکززدایی با تفویض بسیاری اختیارات ازجمله دبیری ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه به استاندار آذربایجان‌غربی و در بخش های دیگر شکل گرفته و عملیاتی شده است.

وی برخی مزیت های آذربایجان‌غربی را در کشور، مطلق عنوان کرد و گفت: دارابودن ۹۶۷ کیلومتر مرز با سه کشور از جمله این مزیت هاست که برای شکوفایی ظرفیت های این بخش، از ابتدای دولت سیزدهم در استان اقداماتی صورت گرفته و مراودات بسیار خوبی با ترکیه، اقلیم کردستان عراق و حتی کشورهایی نظیر سوریه برقرار شده است.

استاندار آذربایجان‌‌غربی با اشاره به سفر اخیر به برخی استان های سوریه از جمله لاذقیه و دمشق و همچنین استان های شرقی و جنوب شرقی ترکیه افزود: در این سفرها، طرح ریزی های خوبی برای استفاده از ظرفیت حمل و نقلی استان و مرزهای طولانی ۹۶۷ کیلومتری تمهید شد که می تواند زمینه ارتقای همکاری های استان و کشور با ترکیه و سوریه را موجب شود.

معتمدیان با بیان اینکه آذربایجان‌غربی در رسیدن به هدف گذاری ۳۰ میلیارد دلاری تبادلات تجاری با ترکیه، بیشترین نقش را می تواند ایفا کند، اضافه کرد: ما تنها استان مرزی جمهوری اسلامی ایران با ترکیه هستیم و در توافق با استان های مرزی ترکیه، نقشه راه خوبی برای توسعه روابط مبتنی بر سند ارتقای ارتباطات تجاری به ۳۰ میلیارد دلار ترسیم شد.

وی همچنین با اشاره به اینکه میزان صادرات آذربایجان‌غربی از مرز تمرچین به اقلیم کردستان عراق در سال گذشته به یک میلیارد دلار رسید، اظهار کرد: این میزان، بیشتر از صادرات ایران به ۲۷ کشور اروپایی بود که نشان دهنده ظرفیت بالای تبادلات تجاری با اقلیم کردستان عراق دارد که باید به فکر گسترش روزافزون آن نیز باشیم.

 


برچسب ها:

تاریخ: 1402/08/21 09:25 ق.ظ | دفعات بازدید: 3063 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot