ARAZKHABAR.IR

هيچ‌گونه کمبود شير خشک در آذربايجان غربي وجود ندارد


هيچ‌گونه کمبود شير خشک در آذربايجان غربي وجود ندارد آراز خبر-معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي گفت: هيچ کمبودي درباره شير خشک در داروخانه‌هاي استان نداريم.

به گزارش آراز خبر،محمد دليرراد در نشست خبري با اصحاب رسانه افزود: به طور متوسط ماهانه حدود 300 هزار قوطي شير خشک در داروخانه‌هاي آذربايجان‌غربي توزيع مي شود.
وي با بيان اينکه در آذر سال جاري شاهد رشد 80 درصدي در توزيع شيرخشک نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوديم، اضافه کرد: در اين ماه 380 هزار قوطي شير خشک در سطح داروخانه‌هاي آذربايجان‌غربي توزيع شد.
وي اظهار کرد: در آبان ماه 300 هزار و در دي ماه امسال نيز 300هزار قوطي شير خشک توزيع شده و در صورت نياز اساسي مي‌توان تزريق دوباره داشت.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي با تاکيد بر سياست‌هاي اين سازمان ادامه داد: بنا بر اعلام وزارت بهداشت 31 هزار ميليارد ريال بودجه جهت تامين يارانه مرتبط با شير خشک در نظر گرفته و از اين رو کمبود شير خشک نيز برطرف شده است.
دليرراد با بيان اينکه بازرسي ويژه‌اي از روند توزيع شير خشک توسط کارشناسان معاونت غذا و دارو آغاز شده، گفت: در اين طرح از 420 داروخانه سطح استان حدود 295 مورد بازرسي و از شرکت هاي پخش 17 بازرسي انجام شده که در پنج مورد تخلف گرانفروشي محرز و به مراجع قضايي معرفي شده اند.
وي افزود: طبق دستورالعمل صادره در سراسر کشور در خصوص شير خشک معمولي با اجراي طرح نظارتي ارائه شير خشک با کد ملي هر نوزاد، هم جلوي قاچاق گرفته مي‌شود و هم اينکه هر بسته شير خشک در سراسر کشور قابل پيگيري است.وي اضافه کرد: براي هر نوزاد زير 2 سال با کد ملي ماهانه10 قوطي شير خشک يارانه‌اي و 10 قوطي با قيمت روي بسته بندي از طريق داروخانه‌ها ارايه مي‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي درماني آذربايجان غربي در خصوص سامانه نرم افزاري تيتک نيز گفت: سامانه رديابي، رهگيري و کنترل اصالت دارو که به اختصار تيتک ناميده شده است، از سال 1392 عملياتي شد.
وي افزود: اين سامانه ضمن ارتقاي سطح توانمندي‌هاي نظارتي سازمان با شعار دقت، صحت، شفافيت در قالب يک ابداع خلاقانه از رهگيري تا اصالت دارو را بررسي مي‌کند.
دليرراد با اشاره به جايگاه آذربايجان‌غربي در اين سامانه افزود: 100 هزار مورد دانلود اين سامانه انجام شده است که آذربايجان‌غربي در حال حاضر رتبه اول ثبت مصرف کنندگان شيرخشک را در سامانه تيتک دارد.وي با اشاره به اينکه مصرف شير خشک نسبت به مدت زمان سال گذشته هفت درصد افزايش يافته درحالي که افزايش جمعيتي محسوس در استان نداشتيم، ادامه داد: دليل اين افزايش مصرف، عدم تمايل مادران به دادن شير خود است، بنابراين مادران به اين نکته توجه کنند که مهمترين تغذيه براي نوزاد و کودکان شير مادر است بنابراين مادراني که سالم هستند تا جايي که امکان دارد کودک خود را شير مادر تغذيه کنند.


برچسب ها:

تاریخ: 1402/11/01 01:20 ب.ظ | دفعات بازدید: 2624 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot