ARAZKHABAR.IR

لزوم حرکت به سمت جذب سرمایه گذار در حوزه مدیریت پسماند


لزوم حرکت به سمت جذب سرمایه گذار در حوزه مدیریت پسماند سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی گفت: نه در بخش شهری و نه در بخش روستایی هیچ حرکتی به سمت جذب سرمایه گذار در بخش دفن زباله نشده  است و بايد برای مدیریت پسماند در کشور باید به سمت جذب سرمایه گذار حرکت کرد.

به گزارش آرازخبر، پیمان آرامون در چهارمین نشست روسای سازمان های مدیریت پسماند کلانشهر های کشور اظهار داشت: جمعیت استان آذربایجان غربی 3 میلیون و ۶۰۰ هزار نفر  است که ۳۵ درصد  از این جمعیت، جمیعت روستایی و مابقی شهری است.

وی تصريح کرد:  بر اساس سند چشم‌اندار ۱۴۰۴ سه خط مشی اساسی برای پسماند وجود دارد که خنثی‌ سازی پسماندهای بیمارستانی، مکانیزه کردن مراکزدفن زباله و تفکیک زباله‌های تر و خشک از جمله آنها است و در برنامه ششم توسعه محورهایی چون جلوگیری از تخریب محیط زیست،  حفظ تنوع محیط زیستی و الایندگی هوا در حوزه پسماند مطرح است.

وی اعلام کرد: روزانه 2 هزار تن زباله در استان آذربایجان غربی تولید می شود که از این میزان 1500 تن در حوزه شهری و مابقی در بخش روستایی است و این مسئله توجه جدی مدیران شهری استان را به برنامه ریزی اصولی برای دفع مناسب این میزان پسماند را می طلبد.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی با تاكيد بر اينكه تهدید هوا و آب های زیر زمینی یکی از چالش های اساسی در حوزه مدیریت پسماند است، اظهار کرد:  نه در بخش شهری و نه در بخش روستایی هیچ حرکتی به سمت جذب سرمایه گذار در بخش دفن زباله نشده  است.

اين مسئول يادآور شد: انتشار گاز های گلخانه های برخی از پسماند ها چون پلاستیک نشان می دهد که باید با دغدغه بیشتر به این مقوله ورود کرد.

آرامون تاکید کرد: برای مدیریت پسماند در کشور باید به سمت جذب سرمایه گذار حرکت کرد و برای تحقق این مهم مشوق‌هایی را در نظر گرفت تا سرمایه‌گذاران برای انجام این کار ترغیب  شوند.

وی با اشاره به دفع نامناسب پسماند در برخی از شهرهای استان و لزوم سرمایه گذاری جدی بخش خصوصی در این حوزه گفت: متاسفانه بخش خصوصی به دلیل هزینه بالای سرمایه گذاری در حوزه دفع پسماند علاقه مند برای سرمایه گذاری در این بخش نیست و شهرداری ها باید در این حوزه مدل های مالی جدیدی را تدوین کنند.

آرامون با اشاره به حمایت دولت از بخش خصوصی  برای سرمایه گذاری در بخش مدیریت و دفع پسماند، گفت: در صورت تضمین سرمایه بخش خصوصی در این حوزه ، می توان شاهد فرصت های جدید اشتغال در این بخش بود.  

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به چالش ها و مشکلات دفع نامناسب زباله و تاثیر مخرب آن بر محیط زیست، گفت: راهکارهای برون رفت از این مشکلات باید آسیب شناسی شده و در روند فعالیت مدیران شهری مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی با بیان تجربه استان در تفکیک زباله از مبدا و تولید کمپوست توسط بخش خصوصی در شهر بوکان اظهار داشت: اجرای این طرح در شهر بوکان تجربه خوبی در حوزه مدیریت پسماند در استان آذربایجان غربی است و ما در استان از فعلان بخش خصوصی فعال در این حوزه حمایت می کنیم.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی در پایان گفت: امید است باغ شهر زیبای ارومیه با عقبه تاریخی و سرسبزی بی مثال خود در بخش دفع پسماند ها دچار مشکلات و آلودگی نشود.

*مهم ترین گام برای رسیدن به توسعه پایدار نگاه ویژه به مديريت پسماند است

 مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای  استانداری آذربایجان غربی، سیف الله مطلبی نيز در اين نشست اظهار داشت: همواره در اجلاس مدیران کلانشهر ها درخواست داریم که توجه ویژه به شهرداری شهر های کوچک داشته باشند.

 وی با بیان اینکه مهم ترین گام برای رسیدن به توسعه پایدار نگاه ویژه به مدیریت پسماند است، اضافه کرد: در خصوص مدیریت پسماند کارهایی انجام شده و باید گفت که در حوزه پسماند از مرحله بحران گذر شده است.

 مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای  استانداری آذربایجان غربی عنوان کرد: در کشورهای پیشرفته به پسماند به عنوان مقوله درآمد زا نگاه می شود در حالی که در کشور ما این نگاه، نگاه هزینه زا است.

وی خاطرنشان کرد: مقوله مدیریت پسماند یک مقوله فرا سازمانی است که فقط شهرداری های در این حوزه نقش ندارند و باید همه دستگاه های اجرایی به این حوزه ورود کنند و به پسماند به عنوان یک درآمد پایدار نگاه کنند.

مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای  استانداری آذربایجان غربی گفت:  شهرداری شهرهای  کوچک کشور چشم امیدشان به شهرداری های کلانشهر ها در حوزه مدیریت پسماند است.

* تفکیک زباله های خشک از مبدا باید تحقق یابد

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر ارومیه، حسین پناهی در چهارمین نشست روسای سازمان های مدیریت پسماند کلانشهر های کشور ابراز کرد: رویکردهای افزایش و کاهش تولید زباله بستگی بی شماری به استفاده از خدمات فناوری های نوین دارد.

وی اضافه کرد: در کشورهای توسعه نیافته بدلیل نبود فناوری بیشتر به دنبال کاهش تولید زباله هستند با اینکه از این طلای کثیف می توان بهره های زیادی برد و به درامد پایدار  دست یافت

سخنگوی شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان اینکه 30 درصد  زباله های تولیدی را بیشتر زباله های خشک تشکیل می دهد، اعلام کرد:  تفکیک زباله های خشک از مبدا جهت رسیدن به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت باید تحقق یابد.

وی ادامه داد: نیاز به یک قانون مدون چون قانون ممنوعیت تولید پلاستیک است.

رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی  شهر ارومیه بیان کرد: نبود اعتبارات و کمک های دولتی در مدیریت شهری به ویژه در حوزه پسماند باعث بروز پاره ای از مشکلات شده است که در این راستا کمک و مشارکت دولت نیاز است.


برچسب ها:

تاریخ: 1398/08/02 05:57 ب.ظ | دفعات بازدید: 1098 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot