ARAZKHABAR.IR

قصه‌های بومی مظهر فرهنگ آن منطقه هستند


قصه‌های بومی مظهر فرهنگ آن منطقه هستند قصه‌های بومی هر منطقه مظهر فرهنگ آن منطقه محسوب می شوند و با توجه به اینکه ادبیات داستانی کم‌کم از قصههای بومی خالی می‌شود حفظ این حکایات و قصه های بومی باید مورد توجه باشد.

به گزارش،آرازخبر، مدیرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سیده نسرین سجادیان به عنوان ناظر منطقه یک در آئین اختتامیه مرحله استانی بیست و دومین جشنواره بین المللی قصه گویی در ارومیه بر توجه قصه‌گویان به قصه‌های فولکلور تأکید کرد و قصه‌های بومی هر منطقه‌ را مظهر فرهنگ آن منطقه عنوان کرد.

وی ابراز داشت: حضور و استقبال پر شور دانش آموزان مدارس ارومیه در طی دو روز برگزاری جشنواره، حاکی از تعامل بسیار خوب کانون و آموزش و پرورش استان و بیانگر تلاش جدی در تبیین و شناساندن آثار و اهداف ارزشمند قصه گویی برای نسل کودک و نوجوان است.

وی افزود: یکی از دلایل مهم ورود سازمان‌های فرهنگی دیگر در مقوله قصه‌گویی، پی بردن این سازمان‌ها به قابلیت‌های قصه گویی است که اهداف ارزشمندی را در افزایش اعتماد به نفس و انتقال مفاهیم آموزنده در حوزه کودک و نوجوان دارد.

*قصه‌ها قسمتی از فرهنگ و تاریخ ما هستند

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان‌غربی، هادی طباطبایی در آئین اختتامیه مرحله منطقه‌ای بیست و دومین جشنواره بین المللی قصه گویی، ضمن تقدیر و تشکر از عوامل اجرایی و دست اندرکاران برگزاری این جشنواره، قصه گویی را بخشی از فرهنگ گذشتگان که برای نسل امروز به یادگار گذاشته‌اند عنوان کرد.

طباطبایی گفت: هر منطقه‌ای قصه خاص خودش را دارد و به تناسب آن هر سرزمینی مجموعه‌ای از قصه‌های مردم و جغرافیای آن سرزمین را دارد؛ با نگاهی به قصه های سرزمینمان مشخص می شود که ما ایرانیان کلکسیون قصه‌ها و کلکسیون زیبائی‌هایی هستیم که نشأت گرفته از قصه‌های پدران‌مان هستند.

وی افزود: قصه‌های گذشتگان پر از مفاهیم آموزنده، نیکی و رادمردی بودند و با نشستن پای قصه‌های پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها از آنها بهره می گرفتیم و امروزه با مراجعه به آن قصه‌ها و تأمل در نکات تعلیمی آنها مشاهده می کنیم که سخنان قصه‌گویان از جنس سخنان حکمت‌آمیز بودند.

*قصه‌، همچنان مخاطبان خاص خود را دارد

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان آذربایجان‌غربی گفت: با وجود پیشرفت‌های نوین در عرصه تکنولوژی و ابزارهای رسانه‌ای، قصه همچنان علاقه‌مندان و مخاطبان خاص خود را دارد.

جواد زاهدی در آئین اختتامیه مرحله منطقه‌ای بیست و دومین جشنواره بین المللی قصه گویی، ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان استانی، ناظر جشنواره، هیأت داوران، قصه‌گویان، مدیران کل حاضر، اصحاب رسانه و عوامل اجرایی مرحله منطقه‌ای جشنواره ابراز امیدواری کرد تا ثبت فعالیت قصه گویی به عنوان میراث فرهنگی، معنوی و هنری، درهموارتر کردن مسیر تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان مورد توجه قرار بگیرد.

زاهدی افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، امروز در بیست و دومین سال برگزاری جشنواره قصه گویی با کوله باری از تجربه، علم و عمل و کلاس قصه گویی، هنر ارتباطی چشم به چشم قصه گو و مخاطب و 22 سال پشتوانه قضاوت و داوری، وظیفه ما را در قبال این نوع هنری افزون‌تر می کند. 

وی گفت: در طی دو روز برگزاری جشنواره، علاوه بر مخاطبان بخش آزاد و مربیان کانون، بیش از 620 نفر از دانش آموزان مدارس ارومیه با حضور در سالن محل برگزاری جشنواره از نزدیک قصه‌ها را شنیدند.

در منطقه یک بیست و دومین جشنواره بین المللی قصه‌گویی که به میزبانی ارومیه برگزار شد 25 قصه گو از پنج استان آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، اردبیل، زنجان و قزوین طی روزهای 25 و 26 آبان 98 به قصه گویی پرداختند.

مراسم اختتامیه مرحله منطقه‌ای بیست و دومین جشنواره بین المللی قصه گویی روز یکشنبه 26 آبان در مجتمع شهید فرخی کانون آغاز شد که با معرفی و تقدیر از پنج برگزیده این مرحله از جشنواره به کار خود پایان داد.

گفتنی است: مرحله ملی و پایانی بیست و دومین جشنواره بین المللی قصه گویی با حضور برگزیدگان مناطق پنجگانه کشور در آذرماه سال جاری به میزبانی تهران برگزار می شود.



تاریخ: 1398/08/27 01:23 ب.ظ | دفعات بازدید: 769 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot