ARAZKHABAR.IR

شهرهايي بي هويت و بدون شناسنامه


شهرهايي بي هويت و بدون شناسنامه شهر در تعريف هاي گذشته مکاني با تراکم بالاي جمعيت و مرکزيت سياسي، اداري و تاريخي است که در آن، فعاليت اصلي مردم، غير کشاورزي بوده که از طريق دولتي محلي، اداره مي شود.

کمال الدين نيک رفتار خياباني

به گزارش آراز خبر، شهر در تعريف هاي گذشته مکاني با تراکم بالاي جمعيت و مرکزيت سياسي، اداري و تاريخي است که در آن، فعاليت اصلي مردم، غير کشاورزي بوده که از طريق دولتي محلي، اداره مي شود.
اين تعريف قديمي شهر هست هرچند در تعريف شهر، اتفاق نظري وجود ندارد و در تعاريف بيان شده موجود بر مواردي نظير تعداد جمعيت، نوع فعاليت هاي اقتصادي، حوزه اداري و موارد ديگري اشاره شده است ليکن در بعد جهاني براي شناخت شهر از روستا بيشتر بر تعداد جمعيت تاکيد شده است.
انگيزه اين نوشته سفر اخيرم به منطقه شمالي آذربايجان غربي، شهرهاي ماکو- شوط- پلدشت و بازرگان بود و اظهار تاسف از وضعيت فرهنگي و اجتماعي مردم اين شهرها و فقري که در آنها عليرغم تاسيس منطقه آزاد ديده مي شود، مي باشد. در گفتگو با شهروندان اين شهرها اغلب آنها از وضعيت اقتصادي منطقه، گراني بيش از حد، کاهش کار و درآمد، کمبود نانوايي و صف هاي طولاني مردم، سياست ها و اختلافات مسئولان منطقه که به عقب ماندگي منجر شده و از رونق افتادن بازار مرزي و موارد ديگر اشاره داشتند.

تعريفي جديد از شهر مدرن، داراي هويت و شناسنامه و راحت زيست

شهر در ادبيات جديد و بنا به تحولات جديدي که در حوزه هاي اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي رخ داده در وهله اول مکاني براي ايجاد آرامش و زيست راحت در شهروندان بوده که هويتي فرهنگي نيز دارد. مثالي از زيستن راحت را مي توان در عرضه و تقاضاي محصولات اوليه خوراکي بيان کرد که نانوايي از نمونه هاي بارز آن هست که شهروندان براي تهيه آن چقدر از زمان خود را صرف مي کنند؟ منظور از هويت فرهنگي اين هست که هر شهري بايد ويژگي هاي خاص خودش را داشته و نبايد هويت آن کپي برداري از ساير شهرها باشد. در همين راستا معرفي مشاهير هر شهر و منطقه اي داراي اولويت بوده و معماري خاص آن نيز مطرح مي باشد.
همچنين در شناخت شهرها نبايد از محصولات خوراکي و صنايع دستي خاص غافل شد. محصولاتي که نشان دهنده هويت فرهنگي و تاريخي هر شهري بوده و در جذب توريست هاي داخلي و خارجي و رونق اقتصادي آن نقش بسزايي دارند.
در سفرم به 4 شهر فوق و همچنين ساير شهرهاي آذربايجان غربي مانند بوکان- نقده- مهاباد- مياندوآب- خوي- سلماس- تکاب و شاهيندژ متوجه شدم که آنها هيچ محصول خوردني و يا صنايع دستي قابل عرضه ندارند که مورد تعجب و تاسف و نشانگر ضعف مديران و سازمان هاي مسئول نظير فرمانداران- شهرداران- اعضاي شوراي شهر و نمايندگان مجلس آنهاست!

آينده شهرهاي با هويت و شناسنامه

شهرهايي که با هويت جديد و متناسب با تحولات روز ساخته مي شوند، هم براي شهروندان شان درآمد و آرامش مي آورند و هم در جذب توريست موفق عمل مي کنند. در چنين شهرهايي شما نمي توانيد مشکلاتي مانند صف هاي طولاني تهيه مواد غذايي نظير نان را شاهد باشيد. شهرهاي هويت دار تاريخ و تمدن داشته که شهروندان از زندگي در آن احساس رضايت داشته و لذا جوانان را بجاي دفع کردن به خود جلب مي کنند. شهرهاي داراي شناسنامه داراي محصولاتي مختص خويش هستند که در جذب توريست نقش داشته و گردش اقتصادي آن شهر و اشتغال شهروندان شان را ضمانت مي کند. شهروندان اين شهرها با افتخار از شهرشان صحبت کرده و مردمان ساير شهرها را براي ديدار از شهرشان دعوت مي کنند.
با اين يادآوري هاي کوتاه اميدوارم مديران و مسئولاني که مسئوليت دارند و توانايي، شهرهاي استان را هر چه سريعتر در راستاي هويت سازي و برندسازي قرار داده و به اين نابساماني ها و نارضايتي ها خاتمه داده و آينده اي اميدآفرين براي جوانان شهرشان رقم بزنند.


برچسب ها:

تاریخ: 1402/02/30 07:39 ق.ظ | دفعات بازدید: 3324 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot