ARAZKHABAR.IR

رژه قدم و قلم در امنیت مرزها


رژه قدم و قلم در امنیت مرزها بهرنگ منتخبی  انگشتان خود را از هم باز کنید و نگاهی به کف دستان بیندازید. به دنبال فال بینی و جای پینه در دستان نیستم. آنچه که شما می بینید واحد کوچکی از اندازه گیری مساحت به نام وجب است که گاهی ارزشی وصف ناپذیر می یابد.

اگر واقعا می خواهید بدانید این وجب کوچک چقدر ارزش دارد به سراغ یک سرباز لب مرز بروید و از او در این باره بپرسید. او تنها کسی که وجب به وجب خاک را می بوید، می بوسد و می شناسد. نه شبهای سرد مرز، نه روزهای داغش و نه تنهایی و ترس و دشمن هیچکدام نمی توانند مانع از عشق او به مرزها و حفظ امنیت آن شوند.

برای ورود به بحث بهتر است دو کلمه کلیدی پاراگراف نخست را کمی بسط دهیم. از منظر صاحبنظران امر مهمترین عامل تشخیص حدود جغرافیایی یک کشور را مرز می خوانند و حفظ امنیت آن در برابر دست درازیها و کشورگشایی های خارجی و تهدیدات داخلی نظیر قاچاق اسلحه، انسان و کالا از مهمترین وظایف دولتها قلمداد می شود که بایستی با تمام توان انجام گیرد. امنیت نیز در لغت نامه به معنای در امان بودن و ایمن شدن آمده است و آبراهام مازلو در هرم مشهور خود، طبقه دوم را به مساله امنیت اختصاص می دهد که آن هم شامل انواع مختلفی نظیر امنیت شخصی در برابر جرائم، امنیت مالی و شغلی، بهداشت و سالم بودن، امنیت در برابر حوادث و بیماری‌ها می شود.

اما  سوال اساسی این است که چگونه باید امنیت مرزها را تعیین کرد ؟

حفظ امنیت مرزها نیازمند ساز و کارهایی دقیق و صرف هزینه های سنگین است و بایستی از تمامی ظرفیت های موجود برای ثبات و امنیت آنها سود جست. همکاری با کشورهای همسایه، حمایت نهادها و سازمان های بین المللی، استفاده از پتانسیل های مرزنشینان و در نهایت حضور نیروهای نظامی در نقاط مرزی از جمله راهکارهایی هستند که به طور کلاسیک همواره برای این مقصود مورد استفاده قرار گرفته اند. اما بشر مدرن همواره به دنبال راهکارهای بدیع و کم هزینه تری است و به همین منظور دست به تقویت رسانه ها زد و با پررنگ تر کردن  نقش رسانه ها در جهان سعی نمود از آنها در تامین امنیت کشور علی الخصوص مناطق مرزی  نهایت استفاده را ببرد. البته بایستی در همین جا اشاره کرد که کار با رسانه بسیار حساس هست؛ چرا که رسانه به مثابه چاقوی دو لبه می تواند با انتشار پیامی هم به تحریک، انشقاق در جامعه و ایجاد بحران در مرزها دامن بزند و هم به تقویت وحدت ملی و امنیت این حدود جغرافیایی کمک کند.

در حال حاضر کشور ما از منظر سخت افزاری در قیاس با سایر کشورهای منطقه پیشرفت های چشمگیری را در عرصه ارتباطات به دست آورده است.  ارسال ماهواره های ارتباطی به فضا، بهربرداری از سسیستم های به روز دنیا، راه اندازی شبکه های تلویزیونی و رادیویی و تکثر جراید و مطبوعات و سایت های خبری آنلاین و حتی تعداد فارغ التحصیلان علوم ارتباطات همه و همه گواه بر پیشرو بودن ما در این عرصه دارد. البته این تمام ماجرا نیست و هنوز هم جا برای پیشرفت و رقابت با سایر کشورها وجود دارد و متخصصان  بایستی تلاش مضاعفی را از خود نشان دهند.

  در بحث تولید محتوی نیز رسانه های ما بایستی با برجسته سازی دلاور مردیهای آحاد مردم  و مرزبانان غیور ضمن خنثی کردن کردن توطئه های رسانه ای دشمنان به امنیت ملی کشور کمک نمایند. رسانه ها بایستی با گزارش های صحیح اقتدار نظام اسلامی را به رخ جهانیان بکشند و با بالا بردن قدرت درک و تحلیل مردم از وقایع، نقشه های دشمنان را نقش بر آب کنند.

به طور خلاصه بایستی گفت فریاد آسوده بخوابید شهر در امن و امان است که زمانی در نیمه های شب به پشتوانه سربازان سرِ برج و باروهای شهر از گلوگاه نگهبانان و گزمه ها بیرون می آمد و مایه آرامش جامعه می شد، اکنون بایستی توسط رسانه های داخلی  منتشر شود و مایه آرامش شهروندان و  رشد و توسعه کشور گردد.

پایان سخن اینکه اگر زمانی مرزبانان به تنهایی حافظ امنیت مرزها بودند، اکنون فعلان رسانه ای نیز در این صف قرار گرفته اند. به عبارت دیگر اکنون برای تامین امنیت مرزها بایستی از تلفیق و اتحاد اسلحه و قلم و  سرباز و خبرنگار سود جست.

 


برچسب ها:

تاریخ: 1398/11/04 03:15 ب.ظ | دفعات بازدید: 650 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot