بیش از یک هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی رفته‌است


بیش از یک هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی رفته‌است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه امسال یک‌هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی رفته‌است، گفت : توسعه کشاورزی قرار دادی راهکاری اساسی برای توسعه کشت گیاهان دارویی در استان است.

به گزارش آرازخبر ، اکبر کرامتی با بیان اینکه آذربایجان‌غربی پتانسیل تولید گسترده گیاهان دارویی را دارد، اظهارداشت: این استان به دلیل تنوع اقلیمی می تواند به قطب‌ تولید گیاهان دارویی در کشور تبدیل شود.
وی تصریح کرد: بخشی از گیاهان دارویی کشور از جمله بیدمشک، بادرشبو، نعناع فلفلی، گل محمدی، سماق و سنجد در آذربایجان‌غربی تولید می‌شود.
کرامتی خاطر نشان کرد: برای کشت گونه هایی از قبیل گل محمدی ، سماق ، اسطو خودوس، بابونه، بادرنجبویه ، کنجد، گاوزبان، آویشن باغی، خطمی، شوید، رزماری، سنبل الطیب، مرزنجوش، بومادران ، زیره سبز، بارهنگ کاسنی، تخم گشنیز و سرخارگل نیز در استان پتانسیل وجود دارد که در صورت درخواست مشتری و وجود بازار به صورت قراردادی توسط اشخاص کشت شود.
وی اضافه کرد: طی سال جاری بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ تن انواع گیاهان دارویی در آذربایجان‌غربی برداشت و به سایر استان ها صادر شده است.
کرامتی با اعلام اینکه در آذربایجان‌غربی ۲۳ واحد فرآوری عرقیات و بسته‌بندی گیاهان دارویی با ظرفیت اسمی 24 هزارتن وجود دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ، در خصوص مشکل عمده کشت گیاهان دارویی استان نیز بیان کرد: مشکل اصلی این حوزه، نبود بازار داخلی و خارجی برای تولیدکنندگان است.
کرامتی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان در حال انجام مراحل اولیه برای تشکیل زنجیره ارزش گیاهان دارویی و کشت قراردادی است.
وی به گونه‌های قابل کشت در استان اشاره کرد و افزود: از گونه های قابل کشت در استان که به صورت انبوه و توسط اشخاص کشت می‌شوند می توان به بادرشبو، نعناع فلفلی و معمولی، بیدمشک، شاه اسپرم و پونه اشاره کرد.


تاریخ: 1398/12/21 12:09 ب.ظ | دفعات بازدید: 4004