ARAZKHABAR.IR

احیای دریاچه ارومیه از مهمترین آرزوهای دولت یازدهم و دوازدهم است


احیای دریاچه ارومیه از مهمترین آرزوهای دولت یازدهم و دوازدهم است ر ئیس جمهور در آیین رسمی آبگیری سد کرم آباد پلدشت و افتتاح همزمان طرح های توسعه منابع آب وخاک نواحی مرزی آذربایجان غربی گفت: احیای دریاچه ارومیه از مهمترین آرزوهای دولت یازدهم و دوازدهم است و خوشحالیم که امروز حال دریاچه ارومیه خوب است.

به گزارش آرازخبر، حجت الاسلام حسن روحانی با ابراز خرسندی از حال خوب دریاچه ارومیه، اظهار داشت: به فضل الهی امروز حال و روز دریاچه ارومیه خوب است و بالغ بر ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب در بستر آن وجود دارد که نشان می دهد دریاچه ارومیه زنده است و می تواند منجر به محیط زیست سالم نه تنها برای استان های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بلکه برای جمعیت بزرگ در منطقه غرب کشور باشد.

وی با بیان اینکه هر پروژه ای که مورد افتتاح قرار می گیرد و هر قدمی که برای توسعه برداشته می شود در شرایط تحریم صورت می گیرد، تصریح کرد: شکوفایی های جدید و افتتاح طرح های ملی در شرایط تحریم پاسخ قاطع و صریح ملت ایران به کاخ سفید است.

روحانی ادامه داد: فکر می کنند می توانند ملت بزرگ ایران را با اعمال تحریم های ظالمانه متوقف کنند اما این ملت همیشه سربلند با اتحاد و مقاومت در برابر فشارها و تحریم ها ایستاده و خواهد ایستاد و افتتاح امروز در آذربایجان غربی و هفته گذشته در کرمانشاه پاسخ صریح وقاطع بوده و این همان قدرت ملت بزرگ ایران در برابر قدرت های جهان است چرا که اخلاص و ایمان ملت ایران دردنیا بی نظیر است. ‎

وی ابراز داشت: هرچند توطئه دشمن بر شرایط زندگی ملت ایران فشار وارد کرده ولی ملت با اتحاد و وحدت دربرابر فشارهای‎ قلدرمآبان دشمن سر فرود نخواهد آورد.

روحانی به خودکفایی در زمینه آب وخاک اشاره کرد و یادآور شد: امروز سه سد وتصفیه خانه با کانال۲۲ کیلومتری که آب را از ارس به کرم آباد می رساند مورد افتتاح قرار گرفت و طرح های آب وخاک از ابتدای دولت یازدهم تاکنون به ۵۰ سد شامل ۴۰ سدملی و۱۰ سد استانی رسید و تاپایان این دولت تعداد سدها به۶۲ سد  می رسد.

وی خاطرنشان کرد: با افتتاح سد مخزنی کرم آباد ۱۹ هزار هکتار از اراضی منطقه آباد می شود و این تحول عظیمی در کشاورزی و دامپروری منطقه و موجب ایجاد ۲۰ هزار اشتغال جدید خواهد شد و همچنین شاهد اشتغال وسیع در کشور باشیم.

ر ئیس جمهور با اشاره به دستاوردهای دولت طی شش سال اخیر، اعلام کرد: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون هر هفته۳۰ روستا کشور دارای شبکه آب سالم، ۸ روستا کشور برق دار شده و نیز هر روز ۱۰ روستا به شبکه گازمتصل شده است.

*اجرای طرح‌های توسعه منابع آب‌وخاک در ۱۲ استان مرزی کشور

وزیر نیرو، منصور اردکانیان در آیین رسمی آبگیری سد کرم آباد و افتتاح همزمان طرح های توسعه منابع آب وخاک نواحی مرزی آذربایجان غربی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد به طرح های توسعه منابع آب و خاک مرزی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه ایران در منابع آبی با کشورهای همسایه مشترک است طرح ها و برنامه هایی در ۱۲ استان مرزی کشور تدارک دیده شده که درچارچوب ۱۳قرار داد مرزی که بین ایران و همسایگان خود منعقد شده ایجاد شده اند.

اردکانیان متذکر شد: استان‌های مرزی ویترین کشور هستند و باید به مسئله اشتغال و رونق تولید در این مناطق توجه ویژه‌ای شود و تحقق این امر در طرح‌های آب‌وخاک جزو برنامه‌های مهم دولت پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی از منابع آبی منطقه مرزی ارس بهره مند بوده، ابراز داشت: امروز سه سد و سه ایستگاه پمپاژ با ۲۲کیلومتر کانال و ۲۲ کیلومتر خط لوله که ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای این طرح‌ها هزینه شده و از این رقم ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مورد افتتاح قرار گرفت.

اردکانیان ادامه داد: بهره مندی از منابع آبی مشترک از اهداف احداث طرح های مورد افتتاح به ویژه سد کرم آباد بوده و این طرح ها درحال حاضر ۱۵ هزارو ۷۰۰ هکتار از اراضی را دراین منطقه مشروب می کنند که درآینده و اتمام کامل طرح های آب و خاک این اراضی به ۴۶ هزار هکتار خواهد رسید.

وزیر نیرو تصریح کرد: توجه به آمایش سرزمینی در طرح های توسعه منطقه ای با محوریت آب وخاک مورد توجه است و تابستان امسال نخستین ویرایش طرح آمایش سرزمینی برای بحث و بررسی طرح و استفاده از ظرفیت های منابع ارائه می شود.

گفتنی است سه طرح بزرگ توسعه منابع آب و خاک آذربایجان غربی با هزینه کرد ۲۲۰۰ میلیارد تومان با حضور دکتر حسن روحانی به بهره برداری رسید که این طرح ها شامل سد و شبکه های پایاب سد کرم آباد پلدشت، سد و شبکه آبیاری سیلوه پیرانشهر، سد انحرافی بویلاپوش خوی و سد و تصفیه خانه سردشت است.

طرح جامع کرم آباد یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های توسعه منابع آب و خاک وزارت نیرو در آذربایجان غربی است که با حجم سرمایه‌گذاری یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در جنوب شهرستان به مرحله اجرا درآمده و با اجرای این طرح سالانه ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب از محل آبگیری احداث شده در حاشیه رودخانه ارس برداشت می شود تا آب مورد نیاز ۱۹ هزار و ۲۵۰ هکتار شبکه آبیاری را تامین و زمینه پویایی و اشتغال پایدار ۲۵ هزار نفر را فراهم نماید.

طرح سد و شبکه آبیاری سیلوه و کانال خط انتقال جلدیان آب مورد نیاز ۱۲ هزار و ۹۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه تامین می شود وسد مخزنی سیلوه در شمال غرب شهرستان پیرانشهر با ارتفاع  ۷۹ متر از پی و طول تاج ۷۳۱ متر احداث شده است.

طرح غازان و سد انحرافی بویلاپوش در جنوب غربی شهرستان خوی بر روی رودخانه گوتور و با هدف تنظیم و انتقال ۵۱ میلیون متر مکعب آب اجرا شده است.

 

مهناز رنجه بازو



تاریخ: 1398/02/31 05:00 ب.ظ | دفعات بازدید: 3535 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot