ARAZKHABAR.IR

مدیریت توسعه نباید در تضاد با مولفه های فرهنگ محیط زیستی باشد


مدیریت توسعه نباید در تضاد با مولفه های فرهنگ محیط زیستی باشد رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در نشست منطقه ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست در ارومیه گفت: مدیریت توسعه نباید در تضاد با مولفه های فرهنگ محیط زیستی باشد.

به گزارش آرازخبر، به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، سومین دوره از نشست‌های منطقه ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی منطقه 4 در دانشگاه ارومیه برگزار شد.

این نشست با حضور رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، مدیر فرهنگی واحد و دبیران و فعالان انجمن های محیط زیست در سطح دانشگاههای استان در دانشگاه ارومیه و بصورت وبینار با حضور کاظمی خالدی رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی کشور برگزار شد.
دکتر رستم زاده، رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در این نشست گفت: دانشجویان پیش قراولان نهادینه کردن فرهنگ محیط زیستی واقعی هستند چون پردازش اندیشه ای جوهری دارند و حسب مسئولیت اجتماعی با مبانی فکری علمی و عقلی می توانند در حوزه تولید محتوا به فرهنگ سازی در راستای احترام و اعتقاد واقعی به محیط زیست در بین شهروندان کمک شایانی نمایند.
وی با اشاره به ارتباط پیشرفت و مدیریت توسعه با میزان مولفه های فرهنگ زیست محیطی یک جامعه خاطرنشان کرد:این دو مولفه در تعامل با همدیگر و در جهت هم افزایی همدیگر برای رسیدن به تعالی جامعه نقش پررنگی دارند و نباید در محقق کردن اسناد توسعه ناقض و خدشه زننده هم باشند.
دکتر رستم زاده با تشریح نسل های مختلف حقوق بشر خاطرنشان کرد:با تامل در نسل سوم که تحت عنوان حقوق همبستگی و جمعی که برآیند آن ارتقاء سطح رفاه عموم است مواجه می شویم و در برگیرنده حقوقی چون حق صلح، حق توسعه است مفاهیم محیط زیست و داشتن حق به محیط زیست سالم از جایگاه ویژه ای در این حقوق برخوردار است به طوری که در نسل چهارم حقوق بشر هم که می تواند در بحث ارتقاء و صیانت از کرامت و حیثیت انسانی مطرح شود این حق نقش اساسی در آن دارد و یکی از حقوق بی بدیل حقوق شهروندی هم تلقی می شود.
وی با اشاره به اینکه حق به محیط زیست سالم تبلور ارزش های اساسی و متعالی حقوق بشری است خاطرنشان کرد:این حق می تواند بعنوان بخشی از حق به زندگی استاندارد حقوق شهروندان تلقی گردد و برای غنای کیفیت داشتن حق محیط زیست پرکیفیت ضروری است.
رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به تکنیک های فرهنگسازی در بحث محیط زیست خاطرنشان کرد:علمی سازی و تنویر محتوایی نگرش مسئولان به سمت نهادینه کردن فرهنگ محیط زیست کشورمان و ایجاد نگرش بین رشته ای نسبت به مقوله فرهنگ محیط زیست و ابواب آن تامل در بحث قانونمداری جامعه نسبت به مصادیق حفظ محیط زیست تبیین جایگاه تسهیل گری و برکات ان و استفاده از ظرفیت رسانه ها برای این حوزه مهم فرهنگی و بستر سازی برای داشتن راهبرد جهت اجرای موثر قانون و نیاز سنجی و طراحی و تدوین چارچوب های بومی نظری در حوزه محیط زیست خصوصاً برنامه ریزی زیستی و مدیریتی را از دیگر رسالت های کانون های دانشجویی محیط زیست دانشگاه ها ذکر کرد.
دکتر رستم زاده خاطرنشان کرد: این مقوله بعنوان یکی از اضلاع توسعه پایدار باید همواره مورد دغدغه بخش‌های غیر دولتی و دانشگاهی بوده و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست‌های کلی محیط زیست که بعنوان سند ملی حفاظت از محیط زیست تلقی می‌شود دانشگاه‌ها و بخش غیر دولتی نیز خلاقانه یاری رسان دولت در این راستا نقش آفرینی موثری داشته باشند.
وی با تشریح به سیاست کلی محیط زیست ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: تدوین منشور اخلاق محیط زیست و ترویج و نهادینه‌سازی فرهنگ و اخلاق زیست‌محیطی مبتنی بر ارزش‌ها و الگوهای سازنده‌ی ایرانی ـ اسلامی. و ارتقاء مطالعات و تحقیقات علمی و بهره‌مندی از فناوری‌های نوآورانه‌ی زیست‌محیطی و تجارب سازنده‌ی بومی در زمینه‌ی حفظ تعادل زیست‌بوم‌ها و پیشگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست و گسترش سطح آگاهی، دانش و بینش زیست‌محیطی جامعه و تقویت فرهنگ و معارف دینیِ مشارکت و مسئولیت‌پذیری اجتماعی به‌ویژه امر به معروف و نهی از منکر برای حفظ محیط زیست در تمام سطوح و اقشار جامعه می تواند از سرفصل های مهم مرتبط اولویت دار از رسالتهای کاری کانونهای فعال زیست محیطی در این حوزه باشد.
وی با اشاره به کتاب "نهضت حفظ محيط زيست" که شامل مجموعه بیانات مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست است و خاطرنشان ساخت:این کتاب با هدف انتقال نقطه نظرات، دغدغه‌ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری ، به مسئولان و مردم درباره‌ی اهمیّت و حفظ موضوع مهم محیط زیست تألیف شده است که می تواند منبع ارزشمندی برای نقشه راه دانشجویان فعال در حوزه زیست محیطی شود.
در ادامه این مراسم نمایندگان و دبیران کانونهای محیط زیست دانشگاههای آذربایجان غربی به بیان دیدگاهها و نکته نظرات و مشکلات پیرامون اجرای برنامه های محیط زیستی در دانشگاهها پرداختند.

در این نشست که بصورت همزان در 4 استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، ادربیل و زنجان برگزار گردید مهدی کوهانی و سمیرا کلشی بعنوان نمایندگان آذربایجان غربی در شورای مرکزی باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی انتخاب شدند.


برچسب ها: جهاد دانشگاهی

تاریخ: 1398/12/06 11:35 ق.ظ | دفعات بازدید: 4582 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot