ARAZKHABAR.IR

وجود ۳ هزار هکتار بافت فرسوده در آذربایجان غربی/آماری که چندین سال است تکان نمی خورد


وجود ۳ هزار هکتار بافت فرسوده در آذربایجان غربی/آماری که چندین سال است تکان نمی خورد آراز خبر سال‌هاست آمار بافت فرسوده در ۳۳ شهر آذربایجان غربی روی عدد ۳ هزار و ۳۱۰ هکتار جا خوش کرده و سیاست و بسته‌های تشویقی دولت‌ها تاکنون نتوانسته این آمار را جابه‌جا کند.

آراز خبر سال‌هاست آمار بافت فرسوده در ۳۳ شهر آذربایجان غربی روی عدد ۳ هزار و ۳۱۰ هکتار جا خوش کرده و سیاست و بسته‌های تشویقی دولت‌ها تاکنون نتوانسته این آمار را جابه‌جا کند.

مهر نوشت: نبود امنیت جانی و مالی، برهم زدن چهره و توازن شهرها، نبود امکان خدمات رسانی اولیه از جمله اورژانس، آتش نشانی و… در بافت‌های فرسوده به دلیل دارا بودن معابر کم عرض، فقر اقتصادی و اجتماعی، نبود امکانات اولیه بخشی از هزاران مشکل حل نشده بافت‌های فرسوده است که سالهاست به قوت خود باقی است.

بافت‌های فرسوده همچنین علاوه بر داشتن مشکل شهرسازی، دچار معضلات اساسی از جمله نبود امکان ارائه خدمات شهری هستند و تبدیل شدن برخی بناهای نیمه تخریب شده به محل انباشت زباله، تجمع معتادان، مشکلات فرهنگی، بهداشتی و اجتماعی برای ساکنان و اصناف این محله‌ها گوشه‌هایی از این چالش‌هاست.

متأسفانه عمده اصناف، مراکز ارائه خدمات پزشکی و خرید برخی از شهرهای استان به خصوص ارومیه مرکز استان در محدوده بافت فرسوده ایجاد شده که وجود ترافیک یکی از مشکلاتی است که مردم این مناطق با آن دست به گریبان بوده و اجرای طرح‌های متعدد نیز تاکنون نتوانسته از بار این معضل کم کند.

نبود امکان ارائه خدمات آتش نشانی و اورژانس پزشکی نیز در برخی کوچه‌های باریک واقع در این بافت‌ها از دیگر مشکلاتی است که تا زمانی بافت موجود تخریب و بر اساس اصول شهرسازی بازسازی نشوند از بین نمی‌رود.

ارومیه با ۴۱۷ هکتار بیشترین بافت فرسوده آذربایجان غربی را دارد

رئیس اداره برنامه مسکن و بازآفرینی شهری آذربایجان غربی با بیان اینکه سه هزار و ۳۱۰ هکتار بافت فرسوده در ۳۳ شهر استان شناسایی شده است، گفت: ارومیه با ۴۱۷ هکتار دارای بیشترین بافت فرسوده در استان است.

روند نوسازی بافت فرسوده با همکاری شهرداری صورت می‌گیرد ولی متأسفانه این روند کند است و در این راستا با جلسات مستمر تلاش داریم شهرداری‌های استان را توجیه کنیم در این زمینه اقدامات خود را تسریع بخشند

مهرداد حبیب نژاد با بیان اینکه همچنین هزار و ۷۶۱ هکتار سکونتگاه غیررسمی نیز در ۸ شهرستان شناسایی شده است، افزود: روند نوسازی بافت فرسوده با همکاری شهرداری صورت می‌گیرد ولی متأسفانه این روند کند است و در این راستا با جلسات مستمر تلاش داریم شهرداری‌های استان را توجیه کنیم در این زمینه اقدامات خود را تسریع بخشند.

وی با اشاره به بسته‌های تشویقی و عملیاتی دولت برای نوسازی بافت فرسوده در شهرهای استان، عنوان کرد: وام جدید برای نوسازی بافت‌های فرسوده ۵۵۰ میلیون تومان هست اما هنوز شیوه نامه آن ابلاغ نشده است.

رئیس اداره برنامه مسکن و بازآفرینی شهری آذربایجان غربی اضافه کرد: صاحبان منازل بافت‌های فرسوده می‌توانند از تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی که ۵۰ میلیون تومان آن به صورت اوراق است استفاده کنند.

حبیب نژاد با بیان اینکه صاحبان منازل در بافت فرسوده علاوه بر بهره برداری از تسهیلات بافت فرسوده در صورت توقف این وام‌ها می‌توانند از تسهیلات خودمالکی طرح نهضت ملی مسکن نیز بهره مند شوند.

اجرای ۳۲ طرح بازآفرینی شهری در آذربایجان غربی

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه این استان در اجرای طرح‌های بازآفرینی شهری از استان‌های پیشرو بوده است  گفت: تاکنون ۳۲ پروژه بازآفرینی شهری با اعتبار ۲,۸۰۰ میلیارد ریال در استان اجرا شده است.

محسن حمزه‌لو اظهار کرد: هم‌اکنون نیز ۱۶ طرح بازآفرینی شهری ازجمله ساخت خانه محله، خانه سلامت، ساماندهی معابر و ساماندهی روشنایی معابر با اعتباری بالغ بر ۸۶۰ میلیارد ریال در دست اجراست که پیش‌بینی می‌شود که طی سال آتی طرح‌های بازآفرینی شهری در دست اجرا، به بهره‌برداری برسد.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی گفت: این طرح‌ها در راستای ارتقا سطح سرانه خدمات بهداشتی و درمانی محلات هدف شهری در مناطق کم برخوردار توسط راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی اجرا می‌شود.

بهسازی و ایمن سازی بافت‌های فرسوده به مشارکت و همکاری دستگاه‌های خدمات رسان و شهرداری‌ها و همچنین همکاری مردم و بخش خصوصی و انبوه‌سازان نیاز دارد

وی با بیان اینکه بخشی از دستاوردهای مجموعه راه و شهرسازی آذربایجان غربی به پروژه‌های بازآفرینی شهری مربوط می‌شود، تاکید کرد: اصلاح معابر بافت‌های ناکارآمد شهری از جمله رویکردهای بازآفرینی شهری به شمار می‌رود که هدف توسعه استاندارد شهری تعیین شده است.

حمزه‌لو در خصوص وضعیت طرح‌های توسعه شهری استان بیان کرد: پایبندی به طرح‌های تفصیلی به عنوان طرحی که در چارچوب اسناد و ضوابط طرح‌های جامع، حدود ثبتی و ملکی، وضعیت دقیق کاربری‌ها، تراکم‌ها و گذرها را در سطح شهر و به تفکیک محلات واقع در آن مشخص کرده و اولویت‌های مربوط به نوسازی و بهسازی را تعیین می‌کند، در دستور کار اداره‌کل راه و شهرسازی استان قرار دارد.

وی با بیان اینکه وی ادامه داد: برای ۲ هزار و ۹۸ واحد مسکونی در حوزه بافت فرسوده در آذربایجان‌غربی طی ۲ سال گذشته پروانه احداث صادر شده است، گفت: بسته‌های تشویقی و تسهیلات بانکی برای واحدهای مسکونی بافت‌های فرسوده (محدوده‌ها و محلات هدف بازآفرینی شهری) در این استان تصویب و ابلاغ شده است.

حمزه لو با اشاره به اینکه این میزان پروانه ساختمانی در قالب یک هزار و ۳۹۶ پروژه صادر شده است و روند اجرایی این طرح با جدیت دنبال می‌شود، افزود: از این تعداد ۹۳۶ واحد برای دریافت تسهیلات بانکی ثبت نام و به بانک‌های عامل معرفی گردیده‌اند و باقی متقاضیان نوسازی مساکن نیز در حال تکمیل پرونده برای دریافت تسهیلات بانکی هستند.

وی با اشاره به اینکه توسعه صنعت ساختمان نیازمند همکاری و هم افزایی تمام دستگاه‌های اجرایی است، افزود: بهسازی و ایمن سازی بافت‌های فرسوده به مشارکت و همکاری دستگاه‌های خدمات رسان و شهرداری‌هاو همچنین همکاری مردم و بخش خصوصی و انبوه‌سازان نیاز دارد.

مطالعات نوسازی و ایمن سازی بافت فرسوده ۱۱ شهر آذربایجان غربی انجام می‌گیرد

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مطالعات بافت فرسوده و ناکارآمد ۱۱ شهر این استان در سال‌های قبل برای شهرهای مذکور تهیه و تصویب شده و در جهت ترویج و تشویق نوسازی در محلات هدف بافت‌های مذکور در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران بسته تشویقی ۱۹ بندی تصویب و ابلاغ شده است.

رسول عطایی خاطرنشان کرد: در خصوص تبیین و تشریح و اجرایی شدن سیاست‌ها و ضوابط تشویقی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، بحث و اقداماتی تصویب و جهت اجرا با شهرداری‌ها به اشتراک گذاشته شد.

وی اظهارکرد: این برنامه‌ها در شهرهای اشنویه، بوکان، پیرانشهر، شاهین دژ، تکاب، چهاربرج، سردشت، نقده، مهاباد، میاندوآب، محمدیار و ربط و ارومیه -خوی-سلماس-قره ضیاالدین و ماکو و چالدران پیگیری و دنبال می‌شود.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی بیان کرد: در ادامه این مطالعات مقرر است از طریق مهندسین مشاور در شهرهای دارای بافت تاریخی که با بافتهای فرسوده همپوشانی دارند تجدید نظر اساسی صورت گرفته و اقدامات لازم در خصوص بازسازی بافت‌های فرسوده محلات هدف صورت گیرد، همچنین معادل مساحت بافت‌های تاریخی، بافت‌های فرسوده جدید شناسایی و تصویب خواهند شد.

بافت‌های فرسوده اگر چه به خودی خود به عنوان معضل شهری مطرح هستند اما به اعتقاد کارشناسان امر در حقیقت ظرفیت‌های بالقوه ای محسوب می‌شوند که با شناسایی، برنامه ریزی و اجرا می‌توانند به فرصت تبدیل شوند.

به علت وجود امکانات زیرساختی در بافت‌های فرسوده جذب سرمایه گذاری در این بخش باعث می‌شود که سرمایه‌های بالقوه به بالفعل تبدیل شود ضرورتی که باید بیش از پیش مورد توجه برنامه ریزان قرار گیرد.


برچسب ها:

تاریخ: 1402/04/21 05:19 ب.ظ | دفعات بازدید: 2928 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot