سهم آذربایجان غربی در صادرات سیب درختی سالانه 44 میلیون دلار است


سهم آذربایجان غربی در صادرات سیب درختی سالانه 44 میلیون دلار است رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی گفت: سالانه در جهان صادرات سیب درختی به ارزش 10 میلیارد دلار صورت می گیرد که سهم کشور ایران از این میزان صادرات 224 میلیون دلار و سهم آذربایجان غربی سالانه 44 میلیون دلار است.

به گزارش آرازخبر، غلامرضا بابایی در این جلسه اظهار داشت: هدف میز ملی سیب بررسی نقاط قوت و ضعف موجود در صادرات سیب درختی در داخل و خارج کشور است.

وی افزود: هم اکنون در کل کشور 2 میلیون و 860 هکتار از اراضی کشاورزی مختص باغات می باشد که سهم استان آذربایجان غربی 113 هزار هکتار است و250 هزار هکتار از کل باغات کشور به باغات سیب درختی اختصاص یافته که 60 هزار و 470 هکتار سهم آذربایجان غربی می باشد.

بابایی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی گفت: تولید سالانه سیب درختی در جهان 90 میلیون تن است ، در ایران میزان تولید سیب درختی 3 میلیون تن و آذربایجان غربی سالانه با تولید 750 هزار تن سیب درختی 22 درصد تولید کشور رابه خود اختصاص داده که از این حیص رتبه اول کشوری را دارد.

وی در ادامه اذعان کرد: سالانه در جهان صادرات سیب درختی به ارزش 10 میلیارد دلار صورت می گیرد که سهم کشور ایران از این میزان صادرات 224 میلیون دلار و سهم آذربایجان غربی سالانه 44 میلیون دلار است.

وی در خصوص ذخیره سازی و فرآوری سیب تولیدی استان بیان کرد: استان آذربایجان غربی دارای 345 واحد سرد خانه با ظرفیت ذخیره سازی و نگهداری یک میلیون تن می باشد. که میزان سیب درختی تولید شده در استان جهت ذخیره سازی 750 هزار تن است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی اضافه کرد: 330 هزارتن سیب در استان برای مصارف صنعتی و فروش فصلی برای تازه خوری روانه بازارهای داخل کشور می شود.

بابایی در ادامه به میزان صادرات سیب درختی از کشور اشاره کرد وگفت: در 6 ماهه نخست سال جاری 58 هزار و 7 صد تن سیب در ختی از گمرکات کشور صادر شده است و سهم صادرات این محصول از گمرکات استان 2 هزار و 200 تن می باشد.

وی اضافه کرد: عمده بازارهای هدف برای صادرات سیب درختی کشور، کشورهای افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، عراق و روسیه می باشد.

رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی تصریح کرد: برای حمایت از باغداران کشور و جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان باید صنایع تبدیلی کشور را به آخرین و بروز ترین ماشین آلات مجهز شوند و صنایع تبدیلی متنوع در کناره صنایع کنسانتره فعلی فعال شوند. و مراکز سورتینگ و بسته بندی مجهز ایجاد شوند.


تاریخ: 1398/07/28 11:47 ب.ظ | دفعات بازدید: 847