ARAZKHABAR.IR

جهش تولید تنها راه فلج کردن تحریم‌‍‌های اقتصادی


جهش تولید تنها راه فلج کردن تحریم‌‍‌های اقتصادی با توجه به اينكه اقتصاد ایران ظرفیت تحریم پذیری بسیار بالایی دارد و خام فروشي و عدم تنوع تولید کشور از دلايل آن به شمار مي رود قاعدتا براي حل اين مشكل باید چاره اي انديشيده شود كه جهش تولید تنها راه فلج کردن تحریم‌‍‌های اقتصادی است.

به گزارش آرازخبر، اگر شعار سال 5 سال اخير را مرور كنيم، سال 95 با عنوان اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل، سال 96 با عنوان اقتصاد مقاومتي، توليد و اشتغال، سال 97 با عنوان حمايت از كالاي ايراني، سال 98 با عنوان رونق توليد و سال 99 با عنوان جهش توليد توسط مقام معظم رهبری نام گذاري شده كه عمدتا بر توليد و اشتغال به عنوان دو ركن اساسي اقتصاد كشور تاكيد شده و تحقق آن مستلزم خودباوری، روحیه جهادی و همت بالا در همه اقشار جامعه به ويژه مسئولان است.

با توجه به اينكه اقتصاد ایران ظرفیت تحریم پذیری بسیار بالایی دارد و خام فروشي و عدم تنوع تولید کشور از دلايل آن به شمار مي رود قاعدتا براي حل اين مشكل باید چاره اي انديشيده شود كه جهش تولید تنها راه فلج کردن تحریم‌‍‌های اقتصادی است.

موضوعي كه در سال جهش تولید بايد بيش از پيش توجه كرد ارتباط بین صنعت و دانشگاه، پژوهش‌های کاربردی و فعالیت‌های دانش بنیان مي باشد كه مي تواند به عنوان موتورمحركه توليد عمل نمايد.

با توجه به استمرار شرايط تورمی اقتصاد كشور تحقق واقعي جهش تولید می‌تواند از عمیق‌تر شدن رکود تورمی در اقتصاد ایران جلوگیری كند و برای کنترل تبعات ناشی از مشکلات ساختاری اقتصادی نظیر رشد بالای حجم نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی در شرایط تحریم‌های کنونی موثر باشد.

رهبر معظم انقلاب سال جديد را جهش تولید نام گذاري كردند تا در سال جاری شاهد حل مشكلات اقتصادي و معيشتي مردم و برطرف شدن بیکاری جوانان باشیم كه در نتيجه آن بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از جمله افزایش سن ازدواج، طلاق، اعتیاد، کاهش فرزندآوری و... به خاطر بیکاری و مشکلات اقتصادی مرتفع خواهد شد.

برای تحقق شعار سال همه باید پای کار باشند و به معنای واقعی در این زمینه تلاش کنند كه ارائه برنامه عملي و بهره گيري از ظرفيت بالقوه جوانان نيز بسيار راهگشا خواهد بود.

* آذربایجان غربی به عنوان اولین استان کشور برنامه‌های خود در حوزه جهش تولید را تهیه و آماده کرده است

ارومیه - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان غربی، ناصر حضرتی پر در جلسه هم اندیشی مسئولان اقتصادی استان و کارشناسان و برنامه سازان رسانه ملی با موضوع بکارگیری تمامی ابزارها برای "تحقق شعار سال" با تاکید بر وحدت نظری در مبانی توسعه استان بدون گرایشات سیاسی اظهار داشت: صدا و سیما باید با تهیه و تدوین برنامه‌های مختلف مسئولان را برای رسیدن به وحدت در مبانی توسعه ترغیب کند چرا که اختلاف در مبانی توسعه سم مهلک است و استان را از رسیدن به توسعه بازخواهد داشت.

وی توسعه پایدار و متوازن را از جمله اولویت‌های سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان عنوان کرد و گفت: منابع مالی استان نیز بر این اساس توزیع و مدیریت می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان غربی از تهیه برنامه‌های استان برای تحقق شعار سال خبر داد و يادآور شد: استان آذربایجان غربی به عنوان اولین استان کشور برنامه‌های خود در حوزه جهش تولید را تهیه و آماده کرده است.

ناصر حضرتی گفت: در راستای اجرای این طرح از ۱۱۷ پروژه معرفی شده توسط ۱۳ اجرایی استان، بعد از بررسی‌های لازم و اولویت بندی‌های انجام شده اجرای ۹۳ پروژه با اعتباری حدود ۶ هزار میلیارد تومان در قالب اعتبار ریالی و ۱۱۰ میلیون دلار نیز اعتبار ارزی به تصویب رسیده است.

*مسئولان، کارآفرینان و مردم سه ضلع جهش تولید در کشور

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی، مسعود مجرد نیز در این جلسه گفت: فرهنگ و اقتصاد دو حوزه مکمل هم هستند و شبکه استانی آماده است با ایجاد ارتباط بین مسئولان و مردم به این مقوله بپردازد.

وي مسئولان، کارآفرینان و مردم را سه ضلع جهش تولید در کشور عنوان و اضافه کرد: صدا و سیما برای انتقال مطالبات مردم و فعالان اقتصادی به مسئولان استان و تزریق روحیه امید و خودباوری تمام تلاش و توان خود را به کار خواهد بست.

* حذف قوانین دست و پا گیر و و فعال‌تر شدن کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از جمله برنامه‌های استان برای رونق و جهش تولید

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی، بهنام شهدی نيزدر این نشست با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری، از عزم استان برای افزایش کیفی و کمی محصولات تولیدی استان خبر داد و اظهار داشت: لازمه افزایش تولید، بستر سازی فرهنگی و تغییر نگرش در میان مسئولان، مدیران بنگاه‌های اقتصادی در تولید محصولات باکیفیت و خود مردم در استفاده از تولیدات داخلی است.

شهدي حذف قوانین دست و پا گیر، استفاده از خدمات پنجره واحد سرمایه گذاری، صدور الکترونیکی مجوزها و فعال‌تر شدن کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را از جمله برنامه‌های استان برای رونق و جهش تولید عنوان کرد و گفت: در بحث ملی نیز نیازمند اصلاح نظام بانکی مالیاتی و گمرکی هستیم تا بتوانید به اهداف شعار امسال دست یابیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی همچنین از فعالیت ۶۸ درصد از واحدهای تولید استان خبر داد و گفت: از ۱۹۸۸ واحد تولیدی استان حدوداً ۶۸ درصد فعال و ۳۲ درصد نیز غیر فعال است که فعال کردن واحدهای راکد و نیمه راکد از اولویت‌های استان در سال گذشته و امسال است.

شهدی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده و حمایت از بنگاه‌های اقتصادی استان در سال گذشته ۵۱ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد به مدار تولید بازگشتند و امسال نیز تلاش می‌کنیم ۷۰ واحد دیگر نیز فعال شوند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با تقدیر از مدیران و برنامه سازان صدا و سیمای مرکز استان در تهیه و تولید برنامه‌های مختلف تلویزیونی و رادیویی با محوریت رونق اقتصادی از آنان خواست در سال جاری که به نام سال جهش تولید نامگذاری شده است این روند نیز ادامه یافته تا شاهد رونق کسب و کارها در استان و معرفی بیشتر تولیدات استان در بخش‌های مختلف به مردم باشیم.

با وجود اينكه در چندين سال اخير بر رونق و جهش توليد و اشتغال زايي به ويژه اشتغال جوانان تاكيد شده، هر چند كم و بيش اقداماتي صورت گرفته متاسفانه به سرمنزل مقصود نرسیده و تا رسیدن به مقصود هم راه طولانی در پیش دارد.



تاریخ: 1399/02/02 12:17 ب.ظ | دفعات بازدید: 978 | چاپ