لزوم فرهنگ سازی جهت ایجاد مراکز مراقبت پرستاری در منزل برای بیماران مزمن


لزوم فرهنگ سازی جهت ایجاد مراکز مراقبت پرستاری در منزل برای بیماران مزمن عضو هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران گفت: ایجاد مراکز مراقبت پرستاری در منزل برای بیماران مزمن با پوشش بیمه ای در استان راهکار ارتقا کیفیت و رضایتمندی بیمه شدگان از خدمات سلامت است و فرهنگ سازی در این خصوص از نیازهای اساسی در اجرای این اقدام محسوب می شود.

به گزارش آرازخبر، برای دومین سال از بدو تاسیس سازمان بیمه سلامت ایران در کشور مراسم بزرگداشت هفته بیمه سلامت همزمان با سالروز تصویب قانون بیمه همگانی خدمات درمانی در مجلس شورای اسلامی که در سوم آبان سال 1373 به تصویب رسید در ارومیه برگزار گردید.
در این مراسم ابتدا مدیرکل بیمه سلامت استان آذربایجان غربی، نادر نانبخش گزارشی از وضعیت عملکردی اداره کل در سال 1397 و شش ماهه اول سال جاری و برنامه های آتی سازمان درخصوص الکترونیکی سازی خدمات را طرح و اعلام نمود.
محمد میرزا بیگی عضو هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران سخنران بعدی این مراسم بود که بر توجه به ابعاد معنوی خدمت در بخش سلامت تاکید کرد و اظهار داشت: ما علاوه بر مسائل مالی و تعداد مراجعات باید توجه ویژه ای به رضایتمندی گیرندگان خدمت و اثر گذاری خدمت ارائه شده داشته باشیم.

وی افزود: ما باید در نظام سلامت فکری بیندیشیم که این اژدهای سیری ناپذیر نظام پرداخت بر اساس خدمت رو باید جایی متوقف یا محدودش کنیم و همچنان بر اساس خدمت ارائه شده به بیمه شدگان به موسسات و افراد پول پرداخت میکنیم ولی تا کی و با چه کیفیتی ؟ آیا نمیشود هزینه رو جور دیگری کنترل کرد و براساس کیفیت و میزان رضایتمندی معیارهایی رو تدوین کرد ؟ قطعا در دنیا تجربیات خوبی در این خصوص وجود دارد و ما باید در کشور خودمان به این سمت و سو حرکت بکنیم .

 وی اشاره ای به اینکه در سازمان بیمه سلامت اکنون یک حرکتی در چند استان به صورت پایلوت در خصوص بیماران مزمن دارد انجام میشود که نتایج بسیار خوبی داشته که هم رضایت و هم کیفیت را ارتقا داده و هم هزینه هارا کاهش داده است و آن چیزی نیست جز سپردن پرستاری بیماران مزمن البته با رضایتمندی خود بیماران و همراهی پزشکان معالج آنها و بیمارستانها به مراکز مراقبت پرستاری در منزل (هوم کییر )  با پوشش بیمه ای که جا دارد در این استان هم باحمایت دانشگاه علوم پزشکی و سازمان نظام پرستاری و اداره کل بیمه سلامت استان این اقدام در آذربایجان غربی هم آغاز شود تا صرفه جویی هزینه ای بسیار خوبی در عین رضایتمندی بیمه شدگان در این استان نیز اتفاق بیفتد.

وی در ادامه تاکید براینکه طرح خدمات در منزل نباید اجباری بوده و تحمیلی باشد و باید بیمه شدگان بتوانند به اختیار از این خدمات بهره مند گردند .
عضو هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران فرهنگ سازی در این خصوص را از نیازهای اساسی در اجرای این اقدام قلمداد نمود که میبایست از سوی پزشکان ، بیمارستانها ، اداره کل بیمه سلامت و رسانه ها صورت گیرد به طوری در این خصوص باید حق انتخاب به مردم داده شود و پزشکان این موضوع را به صورت پیشنهاد مطرح کنند ما مخصوصا در خصوص بیماران مزمن نباید تنها یک مسیر بیمارستان را پیش روی مردم بگذاریم باید این بیماران در این خصوص بین بیمارستان و منزلشان حق انتخاب داشته باشند .
وی ادامه داد: با اجرای این طرح با توجه به کمبود نیرو در بیمارستانها بر اساس نتایج اقدامات به دست آمده در استانهای پایلوت ما یک سوم تا یک دهم کاهش هزینه داشتیم این امر یکی از مستندات عملیاتی خرید راهبردی خدمات میباشد که از خط مشی های موکد سازمان بیمه سلامت ایران است .
در ادامه این مراسم جواد آقازاده ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ارومیه ضمن بر شمردن میزان ارائه خدمات درمانی در استان گریزی بر مطالبات دانشگاه از بیمه ها نمود و گفت: پرداخت به موقع مطالبات میتواند تیمهای سلامت را در ارائه خدمات بهینه سلامت یاری کند .

وی افزود: همانطور که بیمه انتظار ارائه به موقع و صحیح خدمات به بیمه شدگان خود را دارد دانشگاه نیز انتظار انجام به موقع تعهدات از طرف بیمه را دارد.

وی همچنین در ارتباط با اجرایی شدن بیمه پایه اجباری سلامت گفت : به دلیل احتمال عدم استقبال مردم از طرح مذکور  تحمیل هزینه درمان به دانشگاه نگران کننده است .
آخرین سخنران این مراسم ناصر عبائی،  رئیس سازمان نظام پزشکی ارومیه و دبیر شورای هماهنگی سازمان نظام پزشکی استان آذربایجان غربی بود که ضمن تبریک مناسبت این هفته به کارکنان این اداره کل در استان به پردازش الکترونیکی اسناد درمانی در تمامی فرایند های درمانی تاکید کرد و ابراز داشت: بهترین راه برون رفت از این تنگناهای مالی و درمانی ، اجرای صحیح سیستم ارجاع و الکترونیکی کردن پرونده ها و ثبت الکترونیکی و انتقال الکترونیکی آنها بین سطوح درمانی است .

وی در پایان به موضوع محدودیت عقد قرارداد بیمه ها با پزشکان و موسسات تشخیصی درمانی و تبعات بعدی آن اشاره کرده و با تاکید بر اجرایی شدن ضوابط بیمه ها در مراکز و موسسات خواهان گشایش بیشتر آن شد .
در پایان این مراسم از مرتضی اصغری فرماندار سلماس  به عنوان فرماندار نمونه از حیث مساعدت و همراهی در اجرای  طرح نسخه نویسی الکترونیک و حذف دفترچه ، از دکتر محمد نقی ولی زاده متخصص محترم داخلی از شهرستان نقده به عنوان پزشک نمونه به خاطر اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی و تجویزنسخ کلیه بیمه شدگان بیمه سلامت به شیوه الکترونیکی و تلاش مجدانه درخصوص حذف دفترچه کاغذی ، از خانم سعدی احمدی اقدم از بیمه شدگان صندوق کارکنان دولت در شهرستان مهاباد به عنوان بیمه شده نمونه از حیث کمترین استفاده از نسخ دفترچه بیمه سلامت با داشتن سابقه بیش از 45 سال بیمه و از دفتر پیشخوان مهدی کرمی از شهرستان شاهین دژ از بابت تکریم ارباب رجوع و اجرای فرایندهای واگذار شده به دفاتر پیشخوان با کمترین مورد عدم انطباق تقدیر شده و لوح سپاس و هدیه ویژه اهدا شد.
همچنین اهدا لوح سپاس و هدیه ویژه به مدیران کل اسبق این اداره کل بخش پایانی برنامه بود که با دعوت از ایشان از آنها تقدیر گردید .


تاریخ: 1398/08/07 08:17 ق.ظ | دفعات بازدید: 804