ARAZKHABAR.IR

آشفته بازار عيد و گلايه مردم از قيمت‌ها در بازار اروميه


آشفته بازار عيد و گلايه مردم از قيمت‌ها در بازار اروميه گروه گزارش: با رسيدن آخرين ماه سال کم کم شهر رنگ و بوي عيد و بهار به خود مي گيرد و مردم ايران به رسم قديم در آستانه عيد باستاني نوروز به همراه تغيير فصل و آمدن بهار ، به خريد عيد مشغول مي شوند.

ایسنا نوشت،همه ساله در چنين ايامي مردم حس و حال ديگري دارند، بازارها شلوغ و خريد و فروش رونق مي گيرد.خانواده ها براساس بودجه خود ، اقدام به تامين نياز ها واقلام خود مي کنند.اما چند سالي است که شرايط اقتصادي و وضعيت معيشتي مردم، خريد شب عيد را نير تحت تاثير خود قرار داده است.
مردم از وضعيت گراني ها، آشفتگي بازار و عدم نظارت ها بر کالا ها گله دارند و معتقدند که در بازار نظارت و برخورد جدي با گران فروشان نمي شود در همين راستا با گشت وگذار در بازار اروميه با چند شهروند گفت و گو کرد.
امسال قيمت ها افزايش دارد
خانم خيري افزود:امسال قيمت اجناس خيلي بالاست و بااين وضع گراني فقط مي توانيم اقلام ضروري از جمله خورد و خوراک خانواده را تامين کنيم.
وي با اشاره به اينکه در سال هاي گذشته با عيدي که مي گرفتيم مي توانستيم تمام خريدهاي عيد را انجام بدهيم، تصريح کرد: قيمت ها بقدري افزايش يافته که مبلغ عيدي در مقابل اين قيمتهاي بازار، کم است.خيري اظهار کرد: همسر من در کارخانه مشغول به کار است ، عيدي و حقوقي که دريافت کرده کفاف خريد عيد يک خانواده ?نفري را نمي دهد و مجبوريم از برخي خريد ها چشم پوشي کنيم.

قيمت آجيل سر به فلک کشيده
آقاي علي پور که بازنشسته است افزود: گراني و وضعيت اقتصادي هيچ حس و حالي را براي عيد نگذاشته است اگر هم خريد عيد بکنيم براي بچه ها خريد مي کنيم.
وي با اشاره به اينکه قيمت آجيل و شيريني سر به فلک مي کشد، اظهار کرد: خريد عيد، لباس نو خريدن، سفره هفت سين پهن کردن همگي نشانه و رسم و رسوم قديمي ايراني ها است اما متاسفانه گراني بر اين رسم و رسوم هم تاثير گذاشته است.
اين شهروند اروميه اي در خصوص نظارت ها بر بازار نيز افزود: برخي فروشنده ها اصلا بر روي اجناس قيمت فروش نمي زنند و بسته به شرايط بازار هر روز قيمت ها را افزايش مي دهند و وقتي از قيمت بالاي اجناس گله مي کني ، افزايش قيمت دلار را بهانه مي کنند.
گلايه از وضعيت نظارتها بر بازار
حاج اکبري يکي ديگر از شهروندان اروميه اي با گلايه از قيمت سرسام آور کالا ها و اجناس افزود: هيچ نظارتي بر بازار نيست، قيمت يک جفت کفش در دو مغازه با هم زمين تا آسمان تفاوت دارد.
وي تصريح کرد: اگر نظارت ها بيشتر بود هرکس بدلخواه قيمت گذاري نمي کرد.حاج اکبري ظهار کرد: هرچند بازار ها شلوغ است اما خريد پول مي خواهد که خيلي ها ندارند و اکثر مردم فقط نظاره گر مغازه ها هستند چون پول جيبشان با قيمتها سازش ندارد.
توزيع کالاهاي اساسي در بازار عيد
خسرو شهبازي، سرپرست سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي در جلسه قرارگاه امنيت غذايي استان که به صورت وبينار با شهرستانها برگزار شد، با تاکيد بر ايجاد هماهنگي و پيگيري لازم جهت برپايي غرفه هاي عرضه مستقيم کالاهاي اساسي و نقش اين غرفه ها در آرامش بازار اظهارکرد : مديران شهرستانها بايد به صورت مستمر وضعيت خدمات دهي غرفه هاي تنظيم بازار را رصد کنند و مشکلات را مرتفع کنند.
شهبازي تصريح کرد: توزيع مناسب اين کالاها به صورت مستقيم از طريق اتحاديه ها و توليد کنندگان بدون واسطه با قيمت کمتر از بازار با هدف جلوگيري از افزايش قيمت‌ها در ميان شهروندان اجرايي مي‌شود.
اين مسئول بااشاره به ميوه شب عيد نيز تاکيد کرد: سيب درختي مورد نياز ايام پاياني سال مردم استان و چند استان ديگر تامين شده و مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.
شهبازي با بيان اينکه ليست کشيک هاي ايام نوروز از هم اکنون اعلام شود، افزود: کشتارگاه هاي دام و طيور در ايام تعطيلات نوروز 1402 و نظارتهاي بهداشتي و شرعي ، در جهت تسهيل در ارائه خدمات رساني به مردم و تامين گوشت مرغ و قرمز مصرفي مردم همانند گذشته فعال بوده و تعطيل نيستند.
اجراي طرح نظارتي بر بازار عيد
حسين نجف زاده، مدير کل تعزيرات حکومتي آذربايجان غربي افزود: با توجه به نزديک شدن به ايام پاياني سال و افزايش تقاضاي مردم براي خريد و انجام سفرهاي نوروزي و در ادامه فرا رسيدن ماه مبارک رمضان و افزايش تقاضاي کالاهاي مورد نياز اين ماه مبارک، تعزيرات حکومتي استان بر اساس وظايف قانوني خود در جهت رفاه حال هموطنان و حمايت از مصرف کنندگان و مقابله با روند افزايش تخلفات احتمالي به ويژه تخلف گرانفروشي ناشي از افزايش تقاضا براي خريد مايحتاج اين ايام، طرح نظارتي ويژه عيد نوروز و ماه مبارک رمضان را اجرا مي کند.
نجف زاده اظهار کرد: اين طرح از 14 اسفند ماه سال جاري تا 4 ارديبهشت ماه سال آينده برگزار مي شود.وي خاطر نشان کرد: در اين طرح تعزيرات حکومتي استان با راه اندازي گشت هاي مشترک و با هماهنگي دستگاه هاي نظارتي و نيز استقرار رؤساي شعب سيار تعزيرات حکومتي در مجتمع هاي تجاري بزرگ و بازارهاي عمده فروشي به منظور استفاده از تمام ظرفيت هاي تعزيرات حکومتي و ساير دستگاههاي نظارتي استان براي خدمت رساني مناسب به مردم ضمن بازرسي هاي ميداني در سطح بازار ، برخورد سريع و قانوني با تخلفات احتمالي علي الخصوص گران فروشي،کم فروشي و تقلب در محل خواهد نمود.
مديرکل تعزيرات حکومتي آذربايجان غربي يادآور شد: تعزيرات حکومتي استان آماده دريافت و رسيدگي فوري به شکايات وگزارشات مردمي بوده و از شهروندان درخواست مي شود به منظور اجراي هرچه بهتر اين طرح در صورت مشاهده هرگونه تخلف موضوع را ازطريق سامانه اينترنتي www.tazirat135.ir و يا تلفن 135 به سازمان تعزيرات حکومتي و يا از طريق تلفن 124 سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گزارش کنند.
 مردم از نبود نظارت و برخورد جدي با گرانفروشي و دلال بازي گلايه مند هستند.
بايد به اين نکته توجه کرد که تنها با نظارت نمي شود جلوي افزايش بي رويه و سرسام آور را در بازار گرفت، يک برنامه ريزي مناسب و ويژه چند ماه قبل از شروع خريد شب عيد توسط مسئولان تنظيم و اجرايي شود، با متخلفان بصورت جدي برخورد شود ، همچنين کالا هاي اساسي و مايحتاج مردم به ميزان نياز با نرخ دولتي وتعاوني در بين خانوار ها توزيع شود تا شايد بتوان بخشي از مشکلات مردم در شب عيد را مرتفع کرد.


برچسب ها:

تاریخ: 1401/12/21 07:51 ب.ظ | دفعات بازدید: 4018 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot